Petroskoin konservatoriosta Onkapannu 8:aan - Aleksander Kallion tarina


Aleksander Kallion isä on syntyjään Tamperelainen, Aleksander itse syntyi Petroskoissa 51 vuotta sitten. Hän tuntee itsensä kuitenkin suomalaiseksi, täsmällisemmin ottaen karjalaiseksi. Aleksander tuli Suomeen vuonna 1992. Hän on paluumuuttaja. Hän on valmistunut Petroskoin yliopistosta historioitsijaksi ja jo tätä ennen opiskellut Petroskoin konservatoriossa musiikin historiaa, musiikin teoriaa ja säveltämistä. Harrastuksissa, johon kuuluvat mm. kirjallisuus, taide, musiikki, säveltäminen, sanoittaminen ja historia, opinnot näkyvät tänäkin päivänä. Töitä hän on tehnyt niin valomestarina teatterissa kuin säveltäjän ja orkesterinjohtajana erilaisissa kokoonpanoissa. Ennen Suomeen muuttamistaan hän oli toiminut lähes 10 vuotta Kostamuksen tullikamarin varapäällikkönä.

Lue lisää: Petroskoin konservatoriosta Onkapannu 8:aan - Aleksander Kallion tarina

Oikea ala tuntui kuitenkin löytyneen

Oikea ala tuntui kuitenkin löytyneen ja muutaman vuoden kurssiputken jälkeen Aleks kuuli Tekevästä kertojana Wire -projektin työvalmentaja Anneli Eräveikko. Aleksin eräällä tavalla käänteinen ura Tekevällä alkoi puuseppänä Puutyöpajalla ja päättyi työelämävalmennukseen Verhoomossa. Yhteensä hän ehti Tekevällä olla 8 kuukautta.

Puupajan työvalmentajakolmikko Keijo Mäkinen, Kalevi Kankainen ja Pertti Pietiläinen sekä maaliskuun 2003 puolivälissä alkaneen MaMu -projektin vetäjä Anu Laasanen saavat varauksettomat kiitokset Aleksilta.

Lue lisää: Oikea ala tuntui kuitenkin löytyneen